Hoppa till innehåll

NY TIDENS EKOLOGISKA LYX

Vi genomförde arkitekt SAFA Janne Kantees designade Wing-hus för bostadsmässan i Nådendal 2022. Projektet är ett modernt timmerhus vars kantiga formspråk har brutits upp med intressanta detaljer. Huset byggdes av massivt och ekologiskt granlamelltimmer. Med sina egenskaper och materialval respekterar huset den vackra naturomgivningen på Luonnonmaa. I hemmet känner man sig omfamnad av naturen, stora fönsterytor skapar en sömlös övergång mellan inomhus- och utomhusutrymmen.

Obs. Våningsytan och lägenhetsytan för tillfälle beräknade enligt finsk standard.

EGENHUS
3r + k + grovkök + bastu + badrum
Våningsyta 120 m²
Lägenhetssyta 112 m²

GARAGE/FÖRRÅD
Våningsyta 31 m²

STOMME
Granbalk 240 x 203 mm

”WING är ett ny tids timmerhus där det traditionella timmerhusets formspråk har brutits på ett personligt sätt. I Wing-huset spelar naturligt ljus en stor roll. Ljuset flödar in i utrymmena från golv till tak genom HTWS-designfönster, som är Honkatalot egen produktion. Fönstersystemet är patenterat, marknadens säkraste och mest stilfulla fönstersystem för stora glasytor. Kvaliteten och atmosfären i Wing-huset måste upplevas.”
– Katariina Vainionpää / Honkatalot
Janne Kantee, arkkitehti SAFA

”Projektet har sökt inspiration från den omgivande naturen och närheten till havet. Utgångspunkterna har även varit ljus och skuggor, som båda förändras och lever med dygnets och årstidernas växlingar. Arkitekturen är modernt minimalistisk, den arkitektoniska spänningen uppstår från de mörka träytornas och de stora glasytornas inbördes dialog samt från småskalighet och förenkling.

Från början styrdes designen av kundens önskan om enkelhet i boendet mitt i naturen. Stora glasytor öppnar utsikter mot önskade väderstreck och de för också naturen och årstidernas växlingar närmare. Byggnadens grundform är ett direkt resultat av att beakta de riktningar och utsikter som öppnas från byggplatsen samt placeringen av olika funktioner enligt ett kompakt tilläggsprogram.

Inuti är utrymmena och inredningen designade för att vara rymliga och ljusa samt lättskötta. God nattsömn uppnås genom mörkläggning i sovrummet, och i de stora fönsterytorna minskar externa gardiner behovet av kylning.”
– Janne Kantee, arkkitehti SAFA

”I inredningen var det viktigt för oss att ta hänsyn till den omgivande naturen. Vi har valt material som återspeglar färgerna på klippor, träd och fält. Resultatet blev en varmhjärtad och hemtrevlig, men modern helhet.”
– Sisustussuunnittelijat Anne-Mari Heinikangas ja Fabiola Liffländer

Välkommen att lära dig mer om Wing-huset på de virtuella Bostadsmässorna!

House Design Collection
BESTÄLL EN NÄSTAN 300-SIDIG IDEBANK

HONKATALOT – HOUSE DESIGN COLLECTION

(På finska)

Information om våra produkter och vår byggmetod

Dussintals hus- och villamodeller

Fantastiska exteriör- och interiörfoton samt 3D-visualiseringar

Massor av idéer och inspiration för att planera ditt eget Honkatalot-projekt