Hoppa till innehåll

GREENHOUSE KOLLEKTION

HELGA TRAKSEL, M.ARCH/SAFA

GREENHOUSE KOLLEKTION
HELGA TRAKSEL

Helga Trakselin (M.Arch/SAFA) väg till att bli arkitekt var fylld av sidospår. Redan som tioåring meddelade hon att hon ville bli arkitekt, men livet innehöll mycket mer än bara studier och arkitektur.

Under sina studier till byggnadsingenjör mellan 1992 och 1999 reste Helga runt i världens mest avlägsna hörn och arbetade på flera arkitektkontor i Nederländerna och Australien. Hon tog sin magisterexamen vid den prestigefyllda Academy of Arts i Amsterdam, där hon också arbetade som projektarkitekt för Paul de Ruiter, en av världens ledande designers inom hållbar arkitektur.

Ekologisk hållbarhet och kärlek till naturen har alltid inspirerat Helga att söka bättre sätt att förena natur och arkitektur utan kompromisser.

År 2007 grundade Helga sitt eget arkitektkontor HELGATRAKSELarchitect i Amsterdam, med specialisering inom hållbar arkitektur och inredningsarkitektur. Äventyren lockade dock fortfarande, och år 2011 gav hon sig ut på en seglats runt jorden.

”Jag ville prova på hur det är att leva självförsörjande, utforska exotiska platser och se hur människor lever där och blomstrar i kontakt med naturen. Det finns så många möjligheter att lära sig i världen. Jag levde i tre år genom att samla regnvatten och fiska. Vår jakt fick sin el från sol- och vindenergi, och vi begränsade vår energiförbrukning till en extrem minimumnivå. Det är möjligt!”, berättar Helga.

Efter tre års segling var det dags att slå sig ner på landsbygden i Finland. Den rena naturen och de stränga väderförhållandena är en daglig inspirationskälla för Helga.

 

BESTÄLL EN NÄSTAN 300-SIDIG IDEBANK

HONKATALOT – HOUSE DESIGN COLLECTION

(På finska)

Information om våra produkter och vår byggmetod

Dussintals hus- och villamodeller

Fantastiska exteriör- och interiörfoton samt 3D-visualiseringar

Massor av idéer och inspiration för att planera ditt eget Honkatalot-projekt