Hoppa till innehåll

Santa’s Hotels -kedjans nya designhotell, Santa´s Hotel Rakka, öppnade sina dörrar i februari 2023. Hotellet erbjuder 42 hotellrum samt en restaurang med 200 platser för besökare till Saana-fjället och Käsivars vildmark. Inredningsarkitektbyrån dSign Vertti Kivi & Co. ansvarar för inredningsdesignen och Honkatalot för arkitekturens genomförande samt trädelsleveranser.

Miljövänliga Santa’s Hotel Rakka

I byggprojektet för det nya designhotellet var det viktigt att beakta miljövänligheten, och därför passade trä- och modulbyggnad perfekt till projektet.

”I projektet utnyttjar vi den senaste byggtekniken och den bästa finska kunskapen inom träbyggnad, med betoning på miljövänlighet och energieffektivitet”, förklarar Maarit Aho, VD för Santa’s Hotels-kedjan.

Högkvalitativa lösningar för arktiska utmaningar

Det unika designhotellet är placerat i Kilpisjärvens magnifika landskap, men även i en arktisk miljö. Den arktiska miljön skapar utmaningar som är viktiga att beakta även i byggprocessen. Kilpisjärvens snabbt föränderliga väderförhållanden kräver också att byggnaderna är hållbara och välisolerade.

Byggnadernas från golv till tak sträckande fönsterytor är också Honkatalot egen produktion, eftersom de är patenterade HTWS-fönster. Fönstren är täta, säkra och designade med omsorg. De stora fönsterytorna för naturen nära och man kan njuta av Lapplands skönhet även inomhus under alla tider på dygnet och året.

Projektets arkitekturdesign: Janne Kantee, arkitekt SAFA.

Läs mer på Santa´s Hotels webbplats »

House Design Collection
BESTÄLL EN NÄSTAN 300-SIDIG IDEBANK

HONKATALOT – HOUSE DESIGN COLLECTION

(På finska)

Information om våra produkter och vår byggmetod

Dussintals hus- och villamodeller

Fantastiska exteriör- och interiörfoton samt 3D-visualiseringar

Massor av idéer och inspiration för att planera ditt eget Honkatalot-projekt