Hoppa till innehåll

El Lodge-timmerhotellet som Honkatalot levererat i Sierra Nevada, Spanien, är en lyxig semesterdestination för den kräsna. Efter att ha återuppbyggts från en brand har hotellet välkomnat gäster sedan december 2015. Hotellets arkitekturdesign är handen verk av Honkatalot egna arkitekt SAFA Janne Kantee. Helheten omfattar totalt 24 rum och sviter, som kan kombineras med varandra, samt ett utbud av tjänster från restaurang till spa. Stora glasytor integrerar den majestätiska bergslandskapet med interiören.

”Projektets design började nästan omedelbart efter att den gamla byggnaden förstördes i en brand. De trästrukturerade översta våningarna förstördes helt och även de nedre stenvåningarna led av omfattande skador. Vi reste omedelbart till platsen och kom överens med beställaren om hur designprocessen skulle fortskrida. Det första konceptet utvecklades ganska snabbt vid det första besöket, och därefter fortsatte designprocessen både från Finland och Spanien.

Arkitekturen är klassisk och renlinjig, beställaren ville inte ha en alltför modern konstruktion utan ville att den skulle passa in på den känsliga byggplatsen och ta hänsyn till sin omgivning. Byggreglerna för byggplatsen var ställvis ganska stränga och avstånden till grannbyggnaderna kompakta. Placeringen i sluttningen mitt i en tät bystruktur var en utmaning, en annan var att de stenstrukturer som överlevde branden definierade de nya byggnadernas konturer. Dessutom ställde platsens belägenhet i Sierra Nevada-bergen, cirka 2200 meter över havet, ovanliga krav, till exempel med avseende på glasering. Byggnaden är designad runt en utomhuspool, vilken har blivit en distinkt del av platsen som skapar en unik atmosfär för den inre gården på sluttningens övre sida.

Från början var det klart att platsen skulle vara av ytterst hög kvalitet och möta de krävande kundernas önskemål. Det finns flera olika rumstyper som också kan kombineras med varandra för att möta gästernas olika behov. På den översta våningen finns endast två stora sviter. Det använda timret är gran 270 x 203 mm.

El Lodge har fått publicitet i många internationella medier såsom CNN, Condé Nast Traveller och Wallpaper*.”

– Janne Kantee, arkitekt SAFA

Mer information om El Lodge-timmerhotellet: www.ellodge.com

Se också andra projektbyggnadsobjekt.

House Design Collection
BESTÄLL EN NÄSTAN 300-SIDIG IDEBANK

HONKATALOT – HOUSE DESIGN COLLECTION

(På finska)

Information om våra produkter och vår byggmetod

Dussintals hus- och villamodeller

Fantastiska exteriör- och interiörfoton samt 3D-visualiseringar

Massor av idéer och inspiration för att planera ditt eget Honkatalot-projekt