Hoppa till innehåll

”Vi besökte för många år sedan nationella Bostadsmässa och blev förtrollade av huset Wave med sin böjda form. I samband med besöket berättade en representant från Honkatalot för oss om Zimmermeister-byggmästarkulturen, vars rötter sträcker sig ända till medeltiden. I Tyskland är Zimmermeister ett respekterat yrke, och för att bli mästare måste man klara av en strikt examen efter flera års studier och praktisk träning på byggarbetsplatser. Kunskapen överförs från mästare till lärlingar.

Zimmermeistern har ära i allt: för honom är syftet med byggandet att skapa en kompromisslöst bra och hållbar konstruktion. Honkatalot-entreprenörerna har tillbringat långa perioder i Tyskland för att lära sig om lokal byggnadskultur. Tiden i Tyskland har resulterat i en vision om bättre byggande och boende, utan att kompromissa med design och kvalitet men samtidigt respektera traditioner och naturen.

Honkatalot timmerstomme var från början vår obestridda favorit, trots att det stigande priset på trä på grund av förändrade marknadsförhållanden fick oss att även utvärdera alternativ med stenhus. Till slut hade vi cirka 10 olika offerter framför oss som vi jämförde baserat på pris, förväntad kvalitet och slutresultat. Honkatalot var den enda aktören som kunde uppfylla alla våra önskemål när det gällde strukturella lösningar relaterade till stommen. Vi blev också mycket förtjusta i Honkatalots patenterade HTWS-fönsterlösning med minimalistisk design, där golvet inuti nästan sömlöst anslöt till terrassen utanför, vilket skapade en vacker kontinuitet.

Trä från våra egna inhemska skogar.”

Arkitekturdesign av Sankariarkkitehdit
Inredningsdesign av Laura Seppänen

House Design Collection
BESTÄLL EN NÄSTAN 300-SIDIG IDEBANK

HONKATALOT – HOUSE DESIGN COLLECTION

(På finska)

Information om våra produkter och vår byggmetod

Dussintals hus- och villamodeller

Fantastiska exteriör- och interiörfoton samt 3D-visualiseringar

Massor av idéer och inspiration för att planera ditt eget Honkatalot-projekt