Hoppa till innehåll

Vi drömde om att bygga vårt hus i flera år innan vi startade projektet. Vi hade hunnit fundera över hur vår familjs drömhus skulle kunna se ut länge. Vi kom ganska snabbt fram till att det finns något mystiskt och magiskt med timmerhus som får familjen att må bra. Vi konstaterade tillsammans att vi inte sover lika bra någon annanstans som i en timmerbyggnad. Efter detta iakttagande var praktiskt taget ett timmerhus det enda alternativet för oss.

Vi valde att samarbeta med Honkatalot på grund av deras omfattande kompetens och positiva inställning till våra planer. Honkatalot kunde uppfylla alla våra önskemål, trots att vår önskelista inte var helt kort. Vi ville kombinera modern arkitektur med en hemtrevlig atmosfär som både skulle vara visuellt tilltalande och erbjuda en plats för avkoppling. Vi gillar storhet och imponerande detaljer, men ändå enkelhet i stilen. Dessutom hade vi krav på fönster utan karmar som sträcker sig från golv till tak samt imponerande spiraltrappor.

Med ungefär dessa riktlinjer och några inspirationsbilder började arkitekten Seppo Mäntylä designa huset åt oss. Vår tomt ligger precis bredvid en sjö och från andra våningen har vi en sällsynt sjöutsikt. Arkitekten har utnyttjat fördelarna med tomten och planerat boendeutrymmena på andra våningen. Många av arkitektens professionellt utformade detaljer, som ljusets flöde i huset, har vi förstått först nu när vi har bott i vårt hem.

Vårt byggprojekt drabbades av en stor motgång när vårt helt färdiga hus brann ner till grunden. Honkatalot gjorde en otrolig insats och levererade nya trästockar på bara några veckor, och vi kunde börja om med byggnadsarbetet så snart rivningsarbetet var klart. Det återuppbyggda huset var exakt likadant som det första, eftersom vi inte kom på några nya ändringar.

Vi har velat bygga ett hem som står sig över tid och där det är tryggt och hälsosamt att leva. Vi har nu bott i vårt hem i ungefär sex månader och njutit av varje ögonblick! Honkatalot hade erfarenhet, rätt inställning och beredskap att förverkliga våra drömmar för ett eget hem. Vi rekommenderar varmt Honkatalot att också förverkliga era drömmar!

Hälsningar,
Byggfamiljen

Vad händer med bostadsmässkunderna nu?

Februari 2023
Vi ställde några frågor till byggfamiljen

Nu när det har gått över 6 år sedan Bostadsmässan, hur har ni trivts i ert timmerhus?
– Vi har trivts utmärkt både i själva huset och på området.

Vad tycker ni är det bästa med ert hus och varför?
– Vi njuter av så många saker att det är svårt att välja bara en sak. Man kan säga att arkitekten med sin yrkeskunskap kunde designa det perfekta huset för tomten. Utsikten, de stora fönstren, solens riktning osv. Detta är saker vi får njuta av varje dag och som vi inte skulle ha tänkt på när vi bara tittade på den tomma tomten.

Varför skulle du vilja rekommendera att bo i ett timmerhus till andra?
– I ett timmerhus kan man andas bra och det är ansvarsfullt boende. Med dagens tekniska lösningar kan man skapa ett modernt men ändå varmt och hemtrevligt hem i ett timmerhus.

House Design Collection
BESTÄLL EN NÄSTAN 300-SIDIG IDEBANK

HONKATALOT – HOUSE DESIGN COLLECTION

(På finska)

Information om våra produkter och vår byggmetod

Dussintals hus- och villamodeller

Fantastiska exteriör- och interiörfoton samt 3D-visualiseringar

Massor av idéer och inspiration för att planera ditt eget Honkatalot-projekt