Hoppa till innehåll

Vad uppskattar ni med boendet?

I boendet är faktiskt själva platsen där vårt hem ligger viktigare än själva huset. När platsen hittades, ville vi bygga ett hus som är vårt ”slutgiltiga” hem. Vi vill att lösningarna håller över tid och liv, och är så naturnära och allergivänliga som möjligt.

Hur gick projektets planering till?

Vi planerade, tillsammans med en bekant arkitekt, ett hem vars tekniska detaljer utformades av konstruktionsplaneraren tillsammans med Honkatalot designer. Alla för oss viktiga funktioner, planlösningar och krav lyckades vi få med i planeringen och på Honkatalot arkitekters bord kunde vi finslipa våra sista önskningar in i sista detalj.

Varför valde ni ett Honkatalot -hus?

Vi byggde vårt hus i ett stadsområde och profilen på Honkatalot timmer tilltalade oss mycket. Vi såg timmerprofilen på en bostadsmässa och vi ville inte ha extra ytterpanel på vårt timmerhus utan önskade att massiva timret skulle godkännas för området och dess strikta byggnadskontroll. Lyckligtvis godkändes timmerprofilen som byggmaterial utan tilläggsisolering och utan extra panel.

I offertrundan var Honkatalot inte det billigaste alternativet, men förutom timmerprofilens kvalitet var säljarens kompetens och servicevilja viktiga för oss. Även löftet om att Honkatalot kunde förverkliga byggandet av huset precis enligt arkitektens planer var viktigt för oss. Även i detta avseende blev vi inte besvikna.

Vad tycker ni om Honkatalot produkt och verksamhetens kvalitet?

Vi har varit mycket nöjda med produkten, vi har nu bott i vårt nya hem i några år. Vi valde ett ganska omfattande leveransinnehåll i byggsatsen och vi är jättenöjda med leveransen och hela byggprojektet. Säljarens engagemang i vårt projekt var verkligen exceptionellt. Vi tror inte att vi skulle ha fått motsvarande service någon annanstans.

Hur nöjda är ni med ert genomförda Honkatalot-projekt?

Vi är mycket nöjda och belåtna. Vi kan med gott samvete rekommendera Honkatalot timmerhus och fabriksleverans till vem som helst.

Ville ja Katariina

House Design Collection
BESTÄLL EN NÄSTAN 300-SIDIG IDEBANK

HONKATALOT – HOUSE DESIGN COLLECTION

(På finska)

Information om våra produkter och vår byggmetod

Dussintals hus- och villamodeller

Fantastiska exteriör- och interiörfoton samt 3D-visualiseringar

Massor av idéer och inspiration för att planera ditt eget Honkatalot-projekt