Hoppa till innehåll

NY TIDS EKOLOGISK LYX

Vi genomförde SAFA-arkitekt Janne Kanteens designade Wing-huset för Naantalis bostadsmässa 2022. Objektet är ett modernt timmerhus vars kantiga formspråk har brutits med intressanta detaljer. Huset byggdes av massivt och ekologiskt granlamelltimmer. Dess egenskaper och materialval respekterar den vackra naturliga omgivningen i Luonnonmaa. I hemmet känner man sig omfamnad av naturen, de stora fönsterytorna skapar en flytande övergång mellan inomhus och utomhus.

EGENHEMSHUS
3r + k + tvr + b + bad
Våningsyta 120 m²
Lägenhetsyta 112 m²

Obs. Våningsytan och lägenhetsytan för tillfälle beräknade enligt finsk standard.

GARAGE/FÖRRÅD
Våningsyta 31 m²

STOMME
Grantimmer 240 x 203 mm

HTWS-logo


”WING är ett timmerhus för den nya tiden, där det vanliga formspråket för timmerhus har brutits på ett personligt sätt. I Wing-huset spelar naturligt ljus en stor roll. Ljuset flödar in i interiören genom golv-till-tak HTWS-designfönster, som är Honkatalots egen produktion. Fönstersystemet är patenterat, det säkraste och mest stilfulla på marknaden för omfattande glasytor. Kvaliteten och atmosfären i Wing-huset måste upplevas.”

Katariina Vainionpää / Honkatalot

Janne Kantee, arkkitehti SAFA

”I objektet har inspiration sökts från den omgivande naturen och närheten till havet. Utgångspunkterna har även varit ljus och skuggor, som båda ändras och lever med dygnets och årstidernas växlingar. Arkitekturen är modern och reducerad, den arkitektoniska spänningen uppstår från de mörka träytorna och de stora glasytorna som samtalar med varandra, liksom från småskaligheten och förenklingen.

Designen har från början styrts av kundens önskan om enkelhet i boendet mitt i naturen. De stora glasytorna öppnar utsikter åt önskade väderstreck och de för också naturen och årstidernas variationer närmare. Byggnadens grundform är ett direkt resultat av att ta hänsyn till de utsikter och väderstreck som byggplatsen erbjuder samt placeringen av olika funktioner enligt ett kompakt rumsprogram.

Inomhus är utrymmena och inredningen designade för att vara rymliga och ljusa samt lättskötta. God nattsömn uppnås med mörkläggning i sovrummet, medan stora fönsterytor med yttre gardiner minskar behovet av kylning.”

Janne Kantee, arkitekt SAFA

”I inredningen var det viktigt för oss att beakta den omgivande naturen. Vi har valt material som återspeglar nyanserna i klippor, träd och fält. Resultatet blev en varm och hemtrevlig, men modern helhet.”

Inredningsdesignerna Anne-Mari Heinikangas och Fabiola Liffländer

Välkommen att utforska Wing-huset mer på den virtuella Bostadsmässan!

House Design Collection
BESTÄLL EN NÄSTAN 300-SIDIG IDEBANK

HONKATALOT – HOUSE DESIGN COLLECTION

(På finska)

Information om våra produkter och vår byggmetod

Dussintals hus- och villamodeller

Fantastiska exteriör- och interiörfoton samt 3D-visualiseringar

Massor av idéer och inspiration för att planera ditt eget Honkatalot-projekt