Hoppa till innehåll

Bostadsmässan 2023 ordnades i Lovisa, på det nya havsnära bostadsområdet Kuningattarenranta, från 7.7 till 6.8.

Kuningattarenranta erbjuder möjligheten till strandnära och högkvalitativt boende nära stadskärnan. På mässområdet bor man precis vid havet och all verksamhet tar hänsyn till havets närhet samt ekologiskt byggsätt. Husen i Kuningattarenranta har en livscykel som sträcker sig långt in i framtiden. Utrymmena är designade för att vara anpassningsbara till olika livssituationer.

EkoTRÄHUS Cabin Havsstrand

EGENHEMSHUS
4 r + k + klkv + bdr + b + toa + tvr
Våningsyta 137 m²
Lägenhetsyta 114 m²

BILSKYDD + FÖRRÅD
Våningsyta 7 m²

Obs. Våningsytan och lägenhetsytan för tillfälle beräknade enligt finsk standard.

STOMME
Honkatalot ekoträhus pre-cut strong

Vårt objekt på Lovisas Bostadsmässa var en enplans, plastfri ekoträhus Cabin Havsstrand. Huset är inspirerat av mitten av seklets modernism, och dess design är tidlös. Hela väggen mot Lovisaviken består enbart av fönster, utförda med Honkatalot HTWS-designfönster. Fönstersystemet är patenterat, det säkraste och mest stilfulla på marknaden för omfattande glasytor.

Arkkitehti Jani Lahti

Huset har designats av Jani Lahti från Plusarkkitehdit Ab. Vi har arbetat tillsammans med Jani under en lång tid, och det är fantastiskt att nu genomföra ett mässprojekt tillsammans.

“Cabinhavsstrand är ett kostnadseffektivt, men kvalitativt designat hem planerat för en liten familj. I designen av byggnaden var det en central faktor att beakta havsutsikten, stora fönster och öppna vyer, dock så att privatlivet bevaras och en skyddad terrassyta skapas på byggnadens havssida. En annan central faktor i designen var ekologisk hållbarhet. Byggnaden har genomförts som Honkatalot plastfria ekoträhus.

Träd och terrängformer på tomten har bevarats så mycket som möjligt. Byggnadens form, färgsättning och fasadmaterial har valts så att byggnaden passar byggnadsplatsen med respekt för platsen. Designlösningen bygger på Honkatalot och Plusarkkitehdit Plusvilla husserie. Husen i serien är omfattande anpassningsbara med hänsyn till kundens och byggplatsens behov.”

Jani Lahti, Plusarkkitehdit Ab

I INREDNINGEN NYTT OCH GAMMALT

Inredningen i Cabin Havsstrand är mycket vintageinspirerad och visar design från 50- och 60-talen. Inredningen är en kombination av nytt och gammalt. Målet var att skapa en hållbar och tidlös helhet.

”Huset är inrett genom att kombinera vintage möbler från 50- och 60-talen samt nya tidlösa möbler från huvudinredningspartnern Niemi Design. Möblerna från Niemi Design är designade för att hålla över tid både när det gäller kvalitet och formgivning. Färgvärlden i inredningen har inspirerats av den omgivande naturen.”

Byggherrarna för objektet

Utforska vår mässbroschyr här

Du har också möjlighet att utforska mässhusen virtuellt. Inloggning till den virtuella mässan är nu gratis.

Till den virtuella mässan

House Design Collection
BESTÄLL EN NÄSTAN 300-SIDIG IDEBANK

HONKATALOT – HOUSE DESIGN COLLECTION

(På finska)

Information om våra produkter och vår byggmetod

Dussintals hus- och villamodeller

Fantastiska exteriör- och interiörfoton samt 3D-visualiseringar

Massor av idéer och inspiration för att planera ditt eget Honkatalot-projekt