Hoppa till innehåll

Modernt och underhållsfritt timmerhus med en sättningsfri konstruktion

En sättningsfri konstruktion ökar möjligheterna inom timmerhusbyggande avsevärt

Trä är ett naturligt material som har egenskapen att röra sig i takt med omgivande temperatur och luftfuktighet. Efter uppförandet sjunker även trästommen några centimeter under de första åren. Traditionellt sett har detta beaktats genom att lämna utrymme för sänkning i byggnadsstrukturen vid timmerhusbyggande.

Honkatalot patenterade sättningsfria timmerhuskonstruktion är lösningen när du vill ha ett modernt, underhållsfritt timmerhus med en stilren design. Genom en speciell teknik med tapp- och skruvförband undviks sättningar i trästommen, vilket gör att behovet av utrymme för sänkning och justering av ställbara fötter blir överflödigt. Konstruktionen möjliggör också säker integration av HTWS-glasfönster från golv till tak i trästommen, vilket ger möjlighet att realisera mer krävande arkitektoniska lösningar i massivt trä. Huset får en elegant och välslipad look.

Lång erfarenhet av att genomföra krävande konstruktioner garanterar en högkvalitativ slutprodukt

Vi tillverkade vårt första timmerhus med en sättningsfri konstruktion redan år 2001, och vår patenterade sättningsfria trästruktur fick sin patent år 2016. Våra över hundra år av erfarenhet inom träbearbetning har gett oss en djup förståelse för att hantera trä och dess möjligheter.

Honkatalot sättningsfria konstruktion skiljer sig avsevärt från andra tillverkare. Istället för CLT-teknik, vertikala lameller eller korslimmade plankor använder vi vår egen patenterade tapp- och skruvförbandsteknik. Fördelarna med denna teknik är att trästommen kan vara rak och av hög kvalitet utan att böja sig även under varierande väderförhållanden. Tekniken kan användas på vilket massivt lamellträ som helst, med en bredd på 200 mm eller mer.

Kombinerat med Honkatalot softline- och sharpline-profiler behåller den sättningsfria konstruktionen sin snygga yttre design, då profilens längre form döljer de springor som uppstår mellan trästyckena på grund av naturlig rörelse i träet.

BESTÄLL EN NÄSTAN 300-SIDIG IDEBANK

HONKATALOT – HOUSE DESIGN COLLECTION

(På finska)

Information om våra produkter och vår byggmetod

Dussintals hus- och villamodeller

Fantastiska exteriör- och interiörfoton samt 3D-visualiseringar

Massor av idéer och inspiration för att planera ditt eget Honkatalot-projekt